Sfeerproven in Sneek

Sneek, oftewel Snits, één van de Friese Elfsteden en vooral bekend van de Waterpoort én de Sneekweek. Sneek ligt vlak bij het Sneekermeer en heeft een historische binnenstad met als hoogtepunt de prachtige Waterpoort.

Sneek


Sneek, oftewel Snits, één van de Friese Elfsteden en vooral bekend van de Waterpoort én de Sneekweek. Sneek ligt vlak bij het Sneekermeer en heeft een historische binnenstad met als hoogtepunt de prachtige Waterpoort. De poort bestaat uit twee achtkantige torens, met daartussen een brug over de vaarroute tussen de Stadsgracht en de Kolk. Boven de brug zat een poortwachterswoning. De Waterpoort is als enige overgebleven er waren nog vier andere waterpoorten en twee landpoorten, maar deze zijn helaas allemaal gesloopt. Gelukkig is de Waterpoort over gebleven en fungeert als symbool van Sneek. Dit symbool kun je dan ook terugvinden op het grootzeil van het Sneeker Skutsje: de Sneker Pan en in het logo van kledingmerk Gaastra.

In het centrum langs de grachten bevinden zich veel leuke unieke woon-, kleding- en delicatesse winkeltjes vergeet vooral niet de leuke zijstraten! LiF heeft al een paar leuke adressen gespot…binnenkort op de site te vinden.

In Sneek en omgeving zijn veel mogelijkheden om te overnachten, hotel in de binnenstad, buiten het centrum, in een vakantiewoning, caravan of tent en natuurlijk met je boot in de haven.

Terrassen en eettentjes zijn volop in Sneek te vinden, kijk rond en er zit wel iets bij waar je zin in hebt. LiF heeft al wat gespot…

De Sneekweek is wel een van de grootste Friese zeilevenementen waar veel mensen op af komen, met op de woensdag de bekende hardzeildag. Maar er is meer, zoals Swinging Sneek en Kleintje Sneekweek.
Sneek beleven?

Restaurant: Restaurant Houke

Heerlijk dineren in Sneek in een gemoedelijke sfeer.

EVENTS & RESTAURANT: Lokaal 55

Hou je van een goede sfeer, industrieel, lekker eten, genieten en een feestje?! Dan ben je bij Lokaal 55 op het juiste adres.

SHOP: Sterk & sVeer

Wanneer je hier binnenstapt moet je even in je arm knijpen. Wat een heerlijke ruime winkel met heel veel hebbedingen, kleding en schoenen. Het is groots, stoer en gezellig.

Unable to locate map with id: 1