De blogs van Femke Jaarsma

Wie is Femke?

Een echte Fries ben ik. Femke famke. Geboren en getogen in Mantgum, een prachtig mooi dorpje middenin Friesland. Heel even was ik lichtelijk verdwaald in het ‘wilde westen’ des lands. Best leuk hoor maar eenmaal terug in het Friese land, voelde ik dat dit mijn thuis is. Fryslân boppe! Want wat is het hier mooi en wat tof dat ik voor LiF mag bloggen over al dat moois.

Het was de liefde trouwens die mij destijds weer terug naar huis bracht. En nog steeds is hij mijn thuis. Al jaren eigenlijk. We go waaaaaay back. Van één van mijn eerste echte liefdes werd hij later de man waar ik nógmaals verliefd op werd en sindsdien is hij mijn grote liefde. My husband the photographer. Mijn grootste liefde is wel onze dochter Lena (2012). Sinds zij er is, heb ik mezelf ontpopt tot happy homemaker. Eentje die naast girl boss en ‘thuiswerker’ graag wat omrommelt in huis, dat overigens in het pittoreske Britsum staat. Beetje aanklooien in de keuken enzo. Hoewel ik zeker geen chef ben en mijn smaakpapillen dus regelmatig elders verwen. Mocht ik een bijzonder plekje ontdekken, dan vertel ik het je hier.

Mijn brood verdien ik als content maker. Ik maak graag teksten en verhalen over interessante mensen en onderwerpen. Voor websites en magazines enzo. Dingen maken vind ik sowieso erg leuk. De naaimachine is mijn grootste vriend. Ik ben een echte DIY-lover én daarnaast vaste klant bij de kringloop. Hoe blij ik kan worden van een mooie vondst… Het is haast therapeutisch. Vind ik een leuk adresje, dan ben je de eerste die het hoort.

Enthousiast. Spontaan. Druk. Spraakwaterval. Ik ben het allemaal. En meer. M’n ouders noemden me vroeger wel ‘het zonnetje in huis’. Die past misschien nog wel het beste bij mijn levensmotto: vrijheid blijheid. Geniet lekker met mij mee terwijl ik op avontuur ga voor LiF!

Lieve groet!
Femke

Je kunt Femke volgen op Instagram


De blogs van Femke...

Je voetafdruk verkleinen: hoe doe je dat (deel 2)

Femke probeert zo bewust mogelijk te leven om haar voetafdruk te verkleinen. Dit is een uitdaging. Voor dit deel verzamelde zij inspirerende mensen en sites die al een stap hebben gemaakt in dit bewustere leven. Zij geven inspirerende tips over hoe zij dit aanpakken.

Lees meer

wandelen in de Oostenrijkse bergens

Je voetafdruk verkleinen: hoe doe je dat? (deel 1)

Op microniveau jouw voetafdruk verkleinen, Femke Jaarsma doet het en neemt ons mee.
Met 5 tips die je makkelijk kunt toepassen. Hier lees je deel 1.

Lees meer

winkel Ouderwets Gezellig in Leeuwarden

Even lekker ouderwets gezellig doen

In deel 3 van Femke d'r kringloopfeestje neemt ze je mee naar een ouderwets gezellig adresje in Leeuwarden. De eigenaresse van deze zaak woont zelf ook helemaal vintage style. Femke ging eens ouderwets gezellig op bezoek...

Lees meer

Rondje kringlopen in het hoge noorden

Femkes Kringloopfeestje, deel 2. Deze week neemt Femke ons mee naar het hoge Noorden van Friesland. Ze bezoekt Ornament in Kollum en Raderwerk in Buitenpost. Ze liep tegen een heuse pauwstoel aan...een wat?

Lees meer

Femkes Kringloop Feestje

Blogster Femke is dol op kringloopshoppen. Dat is voor haar een heus feest, bijna therapie. Ze hield een ware roadtrip door Friesland en laat ons meebeleven.

Lees meer