Bosward bruist!

Doordat er grachten door het centrum van Boslward heen lopen, ontstaat er een karakteristiek beeld.  Het geeft sfeer. Bolsward is ooit ontstaan op een drietal terpen.

Akkrum


Bolsward bruist!

Doordat er grachten door het centrum van Boslward heen lopen, ontstaat er een karakteristiek beeld.  Het geeft sfeer. Bolsward is ooit ontstaan op een drietal terpen. In Bolsward vind je een stadhuis dat bestempeld is als een van de mooiste van Nederland. Bijzonder is de Broerekerk, door een brand is deze voor een groot deel verwoest maar prachtig gerestaureerd tot een bezienswaardigheid met open dak. Bolsward is een echte hanzestad, Beerenburg wordt hier gedistilleerd, bier gebrouwen en wiskey gestookt.
Feestvieren kan ook in Bolsward. Jaarlijks zijn er twee traditionele feesten; Heamiel en Bolletongersdei. Heamiel, letterlijk vertaald als hooimaaltijd, is gebaseerd op een agrarische traditie die de hooitijd in de lente afsluit. De Bolswarders vieren vier dagen lang groot feest. Bolletongersdei, oftewel stierendonderdag, stamt uit de tijd dat boeren en burgers van het platteland voor hun inkopen naar de stad kwamen, voordat de winter inviel. Tegenwoordig is het een grote, feestelijke jaarmarkt. Ook is hier elk jaar op 2ePinksterdag de start, doorloop en finish van De Fiets Elfstedentocht. De winkels in het centrum gelegen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, vele lokale ondernemers zorgen voor een goed aanbod.

Shop: Meis – Groen en Wonen

Een moderne bloemenwinkel in het centrum van Bolsward.

SHOP & LUNCH: BY Pimpé

Binnenlopen BY Pimpé is een echte belevenis voor je zintuigen. In het voorste gedeelte van het pand bevindt zich de winkel  waar je allemaal leuke woonaccessoires en delicatessen ziet.

Unable to locate map with id: 1