Bosward bruist!

Doordat er grachten door het centrum van Boslward heen lopen, ontstaat er een karakteristiek beeld.  Het geeft sfeer. Bolsward is ooit ontstaan op een drietal terpen.

Akkrum


Bolsward bruist!

Doordat er grachten door het centrum van Boslward heen lopen, ontstaat er een karakteristiek beeld.  Het geeft sfeer. Bolsward is ooit ontstaan op een drietal terpen. In Bolsward vind je een stadhuis dat bestempeld is als een van de mooiste van Nederland. Bijzonder is de Broerekerk, door een brand is deze voor een groot deel verwoest maar prachtig gerestaureerd tot een bezienswaardigheid met open dak. Bolsward is een echte hanzestad, Beerenburg wordt hier gedistilleerd, bier gebrouwen en wiskey gestookt.
Feestvieren kan ook in Bolsward. Jaarlijks zijn er twee traditionele feesten; Heamiel en Bolletongersdei. Heamiel, letterlijk vertaald als hooimaaltijd, is gebaseerd op een agrarische traditie die de hooitijd in de lente afsluit. De Bolswarders vieren vier dagen lang groot feest. Bolletongersdei, oftewel stierendonderdag, stamt uit de tijd dat boeren en burgers van het platteland voor hun inkopen naar de stad kwamen, voordat de winter inviel. Tegenwoordig is het een grote, feestelijke jaarmarkt. Ook is hier elk jaar op 2ePinksterdag de start, doorloop en finish van De Fiets Elfstedentocht. De winkels in het centrum gelegen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, vele lokale ondernemers zorgen voor een goed aanbod.

Restaurant: Restaurant Houke

Heerlijk dineren in Sneek in een gemoedelijke sfeer.

Cultuur: Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Cultuur: een leerzaam uitje voor jong en oud. Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker

NATUUR & BEWEGEN: Easterskar

Easterskar Moeras gebied nabij Heerenveen en Sint Johannesga.

NATUUR & BEWEGEN: Het Wallebos bij Beetsterzwaag

In dit bos vind je de oudste dijk van Friesland. Bij Beetsterzwaag.

NATUUR & BEWEGEN: De Deelen

Speels wandelgebied met vlonderes over de laagveen moerassen. Vlakbij Heerenveen.

NATUUR & BEWEGEN: Vegelingsbossen

Bos rondom een amazonevijver in Sint Nicolaasga.

NATUUR & BEWEGEN: Het Nationaal park de Alde Feanen

Nationaal park met 4000 hectare laagveenmoeras rondom Eernewoude.

CULTUREEL: afsluitdijk wadden center

Een leerzame, inspirerende en levendige expositie op een prachtige plek!

SHOP: Kinderboekwinkel De Toverlantaarn

Kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden biedt een walhala aan kinderboeken aan. Je verdwaalt hier in de wereld die fantasie heet!

Unable to locate map with id: 1