Dol op Dokkum

Wie voor het eerst in Dokkum komt zal zich laten verrassen. Dokkum ademt een en al sfeer uit. Je vindt er grachten, trapgevels, bolwerken, kleine straatjes en terrassen aan het water.

Plaatsen


Restaurant: Restaurant Houke

Heerlijk dineren in Sneek in een gemoedelijke sfeer.

Cultuur: Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Cultuur: een leerzaam uitje voor jong en oud. Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker

NATUUR & BEWEGEN: Easterskar

Easterskar Moeras gebied nabij Heerenveen en Sint Johannesga.

NATUUR & BEWEGEN: Het Wallebos bij Beetsterzwaag

In dit bos vind je de oudste dijk van Friesland. Bij Beetsterzwaag.

NATUUR & BEWEGEN: De Deelen

Speels wandelgebied met vlonderes over de laagveen moerassen. Vlakbij Heerenveen.

NATUUR & BEWEGEN: Vegelingsbossen

Bos rondom een amazonevijver in Sint Nicolaasga.

NATUUR & BEWEGEN: Het Nationaal park de Alde Feanen

Nationaal park met 4000 hectare laagveenmoeras rondom Eernewoude.

CULTUREEL: afsluitdijk wadden center

Een leerzame, inspirerende en levendige expositie op een prachtige plek!

SHOP: Kinderboekwinkel De Toverlantaarn

Kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden biedt een walhala aan kinderboeken aan. Je verdwaalt hier in de wereld die fantasie heet!

Dokkum


Wie voor het eerst in Dokkum komt zal zich laten verrassen, Dokkum ademt een en al sfeer uit. Je vindt er grachten, trapgevels, bolwerken, kleine straatjes en terrassen aan het water. Een echt pronkstuk: de 2 molens, de korenmolen Zeldenrust en de pelmolen De Hoop die een prachtig aanzicht vormen van deze plaats. Met de boot vaar je slingerend over het Klein en Groot Diep en leg je gewoon aan tussen deze 2 molens, hoe Fries wil je het hebben! Gewoon even op een bankje zitten en kijken over het water is genoeg om tot rust te komen. Als je goed zoekt vind je het bankje in de vorm van een Friese doorloper, een houten schaats. Tijdens de Elfstedentocht is Dokkum altijd het zware barre stuk, de schaatsers moeten twee keer over de Dokkumer EE schaatsen. Vanuit Franeker naar Dokkum en vanuit Dokkum weer naar Leeuwarden om te finishen. Uiteraard is Dokkum ook een plaats met historie, iedereen leert op school dat in het jaar 754 in Dokkum Bonifatius is vermoord.

Shoppen
In Dokkum vind je door het gehele centrum een heleboel prachtige sfeervolle winkelpanden, waar exclusieve kledingwinkels zijn gevestigd. Ook heb je gezellige winkels met verrassende hoekjes, trappen en verschillende ingangen. Hier zijn nog veel enthousiaste winkeliers die met veel liefde en passie hun winkel runnen, en dat voel je!
Proeven
In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten, zowel in het centrum als op het water zijn prachtige locaties om een middag in het zonnetje te genieten. In het centrum vind je gezellige salons waar je lekker kunt lunchen, maar ook kunt genieten van een zelf gemaakt warm stuk appeltaart. Bestel je koffie, krijg je Dokkumer Koffie…koffie met een scheut Berenburg en slagroom, niet roeren want de koffie moet onder de slagroom weg gedronken worden!

Slapen
In Dokkum heb je keuze uit hotels en B&B’s volledig in Dokkum stijl. Slapen in mooie panden aan de gracht, dat is pas zeer sfeervol genieten van je ontbijt. Ook zijn er genoeg huisjes te vinden waar je een paar dagen kunt vertoeven.

Doen
In Dokkum kun je één van de molens een kijkje nemen en beklimmen, van daaruit kun je Dokkum wat hogerop bekijken! Een bezoek aan de inmiddels wereldberoemde Bonifatiusbron mag je zeker niet overslaan. De bron is volgens de legende ontdekt en gezegend door Bonifatius. Er vloeide zuiver, zoet water uit, terwijl het water in de omgeving zout en bitter was! Men zegt dat zijn geest nog steeds rond waart en de bron kent inmiddels ook geneeskrachtige werkingen. Heb je altijd al alles willen weten over wijn, vlakbij Dokkum vind je een echte wijnproeverij!

Unable to locate map with id: 1