De kaart komt op tafel, de plattegrond van Lemmer en een uit-agenda………Als de gasten in onze Bed and Breakfast de omgeving willen ontdekken, kijk ik maar wat graag met ze mee naar de dingen die er te doen zijn.

Het is een bekend fenomeen; van andere plaatsen in Nederland en in je favoriete vakantieland weet je alle leuke adresjes en bezienswaardigheden, maar je eigen woonomgeving sla je vaak over. Tot dat je een keer gasten krijgt en hun een mooi stukje Friesland wilt laten zien.

Graag ga ik actief op zoek naar activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt en leer ik veel bij over mijn eigen woonomgeving. Ik geef graag mijn persoonlijke aanbevelingen, maar ik kijk ook wel even naar wie er bij ons in de B&B verblijven en waar zij mogelijk van houden. Zoveel mensen, zoveel wensen; museumliefhebbers, echte fietsers, strandliefhebbers.

Er zijn hier in Friesland zoveel mooie fietsroutes. En ook de Waddeneilanden beveel ik graag aan als mensen de tijd hebben. Trots ben ik ook op de mooie oude stadjes in de buurt van Lemmer: Hindeloopen, Sloten, maar ook Joure en Sneek bijvoorbeeld.

Leuk om te beleven en te bezoeken  in de komende tijd zijn bijvoorbeeld: de Allegorische optocht in St. Nicolaasga (4/9), De Streekmarkt in Hemelum (7-9), Monumenten muziek en meer… in Woudsend (13-9), Nazomeren in Lemmer  (12-9).

Samen met mijn gasten ontdek ik vast nog veel meer leuke dingen in Friesland. Tips zijn altijd welkom!