Geef jezelf een blije dag!

Ken je dat, het gevoel dat je zelf vindt dat je wel een cadeautje hebt verdiend?
Zo af en toe geven we onszelf hier aan toe.
Dan ben je er aan toe iets te doen wat enkel en alleen maar fijn is voor jou.

Verwennen
Waar ik dan aan denk is het binnenstappen van een winkel met het doel je te laten verrassen door wat je ziet. Iets zo mooi vinden dat je het niet kunt weerstaan. Dan laat je het vervolgens inpakken zodat het thuis een extra feestje is om het weer uit te pakken. Dat mag dus. Je mag jezelf gewoon af en toe gruwelijk verwennen. Het kan van alles zijn. Een kussen om je bank op te vrolijken. Een nieuwe bikini waar je stralend mee de zomer in kan. Een heerlijk geurend zeepje voor in de badkamer. Een tijdschrift om later met een kop thee van te genieten. Dubbel plezier!

Simpel
Vaak verzinnen we een reden om iets voor onzelf te kopen. Zodat we ons minder schuldig voelen. De kat van de buren is jarig, je hebt al een week geen koekjes gegeten of het regent…weet je, dat is helemaal niet nodig. Laat de smoesjes maar achterwege en bedenk dat het mag. Je hebt het verdiend gewoon om wie je bent. Zo simpel is het toch.

Blije energie
Maak er dan direct een leuke dag van. Stap op de fiets zet de zonnebril op je neus en voel de wind door je haren gaan. Fiets door onze prachtige weilanden en langs het water van de Friese Meren. We wonen hier zo ontzettend prachtig. Binnen een paar minuten voel je de rust van de natuur. Hoor je de vogels fluiten en het water kabbelen. Laat de energie stromen door zoveel blije gevoelens. Haal een lekker belegd broodje, beter nog, ga zitten en eet je broodje ter plekke op, neem er een heerlijke thee of verse fruitsap bij. Kies daarna een ijsje uit in jouw favoriete smaak, de mijne is mango en framboos, het water loopt me nu al in de mond. Mmm.

Zo’n blije dag geeft een bijzonder gevoel van vrijheid en luxe. Voel je het ook?
Heerlijk, dat verdienen we toch allemaal, daar zijn geen smoesjes voor nodig.

Fijne dag!
Lotte van der Meij
LiF – Leven in Friesland
www.leveninfriesland.com

LiF is een online magazine over het leven én Friesland. De site staat vol blogs, events, nieuws, foto’s, illustraties en heeft een online etalage met de leukste lifestyle HOTSPOTS van Friesland verdeeld in 4 thema’s: shoppen, Slapen, proeven en doen.