In mijn bekendmakingsbericht dat ik ga stoppen eind van het jaar met deze website staat de zin: werd het eerste zaadje geplant.
Wat is dat dan zo’n zaadje? Bij mij gaat er dan iets kriebelen in mijn hoofd en mijn buik. Dit zet ik het idee of gedachte vaak op papier, een schriftje of een kladje.

Het eerste kladje, naam bedenken, het roze boekje, creatief met plaatsnamen

Een idee uitwerken en uitvoeren is niet zo 1,2,3 gedaan. 

Van kladje, naar uitwerking, naar naam bedenken,  financiering, met heel veel mensen sparren en  praten, mensen inschakelen, op pad gaan, heel veel tijd en energie investeren, mensen enthousiasmeren, de eerste contracten getekend binnenkrijgen. Vervolgens het idee bijschaven,  een look & feel bedenken, fotosessies, huisstijl ontwikkelen, een website laten bouwen, teksten schrijven, acties bedenken en ik ben vast nog wel iets vergeten, dan….. de lancering.

Bij LiF was het in eerste instantie de gedachte een gedrukt magazine te maken. Uiteindelijk werd in de loop van de tijd duidelijk dat dit prijstechnisch niet haalbaar was. Een website was de oplossing om een online magazine te maken.

 
LiF magazine look & feel, eerste visitekaartje, persbericht

Wat ik wil meegeven is, dat alles mogelijk is.
Heb je een idee, probeer het dan, het is heel leerzaam om creatief bezig te zijn. Je leert door te leren.
Er is geen goed of fout.
Nou was LiF niet mijn eerst eigen onderneming, ik had op dat moment al bijna 10 jaar een eigen gastouderbureau.
Dus voor mij was de stap iets minder groot om iets nieuws te proberen.
Bij mij verloopt mijn werk altijd op een natuurlijke manier in elkaar over. Van het één komt het ander.
Zo zei ooit een leraar tegen mij, jij tekent en werkt niet met een plan, jij bedenkt terwijl je creëert.
Tja inmiddels ben ik een aardige planner geworden, maar niet op creatief vlak.

Dus…heb je een idee, ga er dan voor!

Li(e)Fs Lotte