Door mijn bezoekjes aan al die leuke winkels in Friesland zie ik ook veel merknamen voorbij komen. Er is één merk dat ik momenteel in heel veel  winkels zie liggen en dat is het merk Zusss. Ze hebben bijvoorbeeld tassen, armbanden, sjaals, kussens, verzorgingsproducten en keukenspullen. Nieuwsgierig als ik ben ging ik op onderzoek uit. Wat mij als eerste opviel is dat het opgericht is door 2 zussen met Friese namen, namelijk Sietske & Femke. Hierdoor nog meer getriggerd, nam ik contact op met de zussen achter Zusss. Aan Femke stelde ik een paar korte  vragen.

In veel winkels waar ik kom worden jullie producten verkocht.
Mijn belangrijkste vraag is eigenlijk, hoe Fries zijn jullie?
Wij zijn geen Friezen…onze ouders zijn gek op Friese namen en vandaar dat wij Sietske en Femke heten…”


Wat is jullie kracht en drijfveer en waar halen jullie inspiratie uit?
Zusss is een merk dat ruim 6 jaar geleden als hobby is gestart en nu is gegroeid tot waar we nu staan. Ruim 300 verkooppunten en inmiddels een uniek gezellig team met meiden om ons heen, die allemaal met passie & plezier Zusss op de markt zetten achter het concept staan.

Wat is denken jullie de reden dat jullie merk zo’n succes is momenteel?
Zusss is basic, stoer uniek en een tikkeltje eigenwijs en wij denken dat heel veel vrouwen zich daarin herkennen.
Zusss items hebben weinig uitgesproken kleuren en geen frutsels…het is puur. En dat maakt het product herkenbaar, de eenvoud spreekt.

Behalve jullie namen, hebben jullie iets met Friesland?
De Friezen zijn in ons ogen net soort zussen…basic, uniek en een tikkeltje eigenwijs. Stoer volk, een volk om trots op te zijn!!! 

Wat is jullie persoonlijk favoriete plek in Friesland?
Wij zijn dan wel geen Friezen maar vakanties en zeilen in Friesland is natuurlijk wel het ultieme gevoel van vrijheid en rust. Joure, Akkrum, Sneek en Lemmer vinden we erg leuk om naar toe te gaan.

 Het merk is dus dan wel niet echt Fries, maar het is wel een prachtig Hollands concept!

De producten van Zusss vind je oa. in de LiF winkels: Lof der Zotheid, JoureB&G Food and Lifestyle, SurhuisterveenKatrein Kunst, Sneek – Studio 8 Lifestyle, Leeuwarden

 

inspiratie-5 inspiratie-8