Het Nationaal park de Alde Feanen

Het Nationaal park de Alde Feanen

De Alde Feanen is een uniek natuurgebied vol natuur en cultuur.  Het is 1 van de 20 Nationale Parken in Nederland. In het ruim 4.000 hectare grote laagveenmoeras komen wel 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zeearend. Het park bevindt zich centraal in Friesland, te midden van een aantal sfeervolle pittoreske dorpjes Tussen Leeuwarden, Drachten en Heerenveen.

In het weekend van Hemelvaart lagen wij 2 nachten in dit gebied en alleen al de geluiden om je heen zijn indrukwekkend. De vogelgeluiden kon ik niet tellen, zoveel, gekwetter van tjilpen tot koekoek-geluiden Ook hoor je de vissen plonsen en de insecten zoemen.

De vele kleine vaartjes zijn leuk om met de rubberboot doorheen te varen, te suppen of met de kano. Met mooi weer kun je uiteraard een duik nemen. Ook kun je goed wandelen op de kleine eilandjes als het maar droog is ;-).

In het park de Alde Feanen wordt ontzettend veel georganiseerd. Je kunt hier deelnemen aan tal van activiteiten voor jong en oud. Wat dacht je van uileballen ontleden, vogels spotten, wandelen, fietsen, varen etc.

 
Vlakbij de steiger van de 1e nacht stond ook een mooi vogeluitkijkpost, hier kun je in stilte allerlei vogels spotten. Op een poster zie je welke er voorkomen in het gebied de Alde Feanen.


Bezoek  hier de website met o.a. de kalender.