Wat doe ik:
STUDIO LiF 
is een verzamelnaam van de creatieve diensten die ik bied: illustreren, schrijven en content maken. Heldere teksten, kleurrijke illustraties, verfrissende content.

Liflotte Illustraties bestemd voor magazines, posters, kaarten, Boekenleggers, cadeaus, websites, (geboorte)kaarten etc. Mijn stijl is eigen. Vanuit mijn hart. Ondertekend met Liflotte.

Teksten bestemd voor jouw magazine, krant of bijvoorbeeld website. Mijn specialiteit: artikelen op leefstijlgebied. Mijn teksten zijn enthousiasmerend, fris, en helder. Ik werk in opdracht. Vaak ook achter de schermen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Content maken  Voor LiF en mijn opdrachtgevers schrijf ik nieuwsberichten en artikelen voor Sociale Media. Beeld met een prikkelende tekst.

Ik verwoord graag wat jij verbeeldt, en verbeeld graag wat jij verwoordt.Wie ben ik.
Wie: Lotte van der Meij, Freelance illustrator.
Onder de naam Liflotte maak ik illustraties die o.a. tekst versterken, op zichzelf staan en/of waar je blij van wordt. Ik woon in Joure, Friesland, Nederland.

Ontstaan naam. 
Liflotte zo onderteken ik mijn illustraties. Spontaan ontstaan door mijn Instagram-naam, Lotte van LiF, Lotte in Friesland. Onder STUDIO LiF valt alles samen wat ik doe. Mijn diensten: illustreren & schrijven en het platform LiF- Leven in Friesland aansturen.


Lotte persoonlijk.

Zelf ben ik geboren in Friesland, in het ziekenhuis van Harlingen om precies te zijn. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Leeuwarden doorgebracht. Hier heb ik ook gestudeerd. Sinds eind 1997 woon ik in Joure. De liefde bracht mij hier. Joure is een heerlijke plaats waar altijd iets te beleven is en een prachtig uitgangspunt om Friesland vanaf het water te beleven. Ik woon hier samen met mijn man Patrick en onze 2 zonen Martijn (2003) en Timo (2006). In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen, geniet ik ontzettend van de natuur en ons gezin. Zomers vind je mij graag op ons drijvende tiny huisje: onze boot en de prachtige plekken waar we dan liggen. Op de Waddeneilanden maakt mijn hart een extra sprongetje! Ik lees, freubel en teken graag. O ja en ik kijk toch ook echt wel graag een Netflix serie op zijn tijd.

(foto: Rondom Heerenveen – Linda van der Heide)

Lotte zakelijk.
Inmiddels run ik LiF alweer sinds 2013 en zet ik mijn creatieve brein in voor STUDIO LiF onder de naam Liflotte als freelance illustrator, contentmaker en schrijver.
Daarnaast beheer ik LiF, deze website, schrijf ik de artikelen hiervoor en heb ik contact met de LiF- ondernemers(leden). Zelf ben sinds 2003 ondernemer, Zo heb ik 14 jaar een gastouderbureau gerund, en ruimschoots ervaren hoe het is om zelf ondernemer te zijn. Door LiF heb ik ruime ervaring in het praten, sparren met ondernemers waardoor ik inzicht heb in wat er speelt, leeft en bij komt kijken om een onderneming in de verschillende branches te runnen. Illustreren is een oude liefde dat ik heb opgepakt tijdens mijn burn out. Hier ben ik zo blij mee. Ik leer en ontwikkel me hierin nog steeds.
Je kunt mij volgen onder de naam Liflotte op Instagram.
Ga naar mijn PORTFOLIO.

Illustreren
Het is soms gemakkelijker iets te tekenen dan uit te leggen. Een tekening werkt aanvullend, verhelderend en je wordt er blij vaak van. Mijn stijl is speels, vrolijk, duidelijk & kleurrijk.

Ik teken zowel analoog als digitaal op mijn IpadPro. Op papier met potlood, fineliner en kleur dit in met aquarel en gouache. Denk aan plattegronden, logo, details, producten, infographic. In opdracht teken ik wat jij wilt in overleg. Vaak krijg ik een vraag en dan de vrije hand, hoe fijn is dat!

 

Met liefde
Wil je een plattegrond, kaart, uitnodiging, logo, poster met een persoonlijk tintje, boek illustratie, beeld bij een stuk tekst… neem contact op ik ga met liefde de uitdaging aan. Benieuwd naar mijn verhaal, lees dan hier meer.

Schrijven
Wat dacht je van een artikel dat aansluit op de interesses van de samenleving. Denk aan onderwerpen als vegan eten, mindfulness, bewust, natuur, wandelingen, yoga, winkels, omgeving, Friesland, beleving en varen. Ik verzorg en lever het artikel compleet aan. Daar waar nodig is doe ik interviews, research en maak ik bijpassende foto’s en|of illustraties.

 C O N T A C T  opnemen.

Lees hier de blogs van Liflotte:

Lotte in Rondom Heerenveen

Binnenkijker bij Lotte van der Meij.

Lees meer


0 Comments1 Minute

Dat ene zetje gaf Piety mij!

Soms heb je net even een duwtje in de juiste richting nodig. Lees hoe Piety die aan mij gaf.

Lees meer


0 Comments1 Minutes

Hoe plant-aardig zijn wij in Friesland anno 2020 (deel 1 trend & theorie)

Het klimaat sparen door zelf anders te kijken naar mijn voeding. Een foodtrend van 2020 is bewust minder vlees eten. Ik ben nieuwsgierig hoe wij Friezen hier in staan.

Lees meer


0 Comments5 Minutes

Doen jullie mee? Met het LiF-ABC!

Het LiF-ABC. We, ja jullie en ik, gaan met elkaar een LiF – ABC samenstellen.
Oftewel welke woorden passen het beste bij Leven in Friesland.

Lees meer


0 Comments1 Minutes

Exposeren | Flinke Winter Favorieten

Lotte gaat exposeren bij De Flinke Winter Favoerieten op 7 /8 december in Hemelum.

Lees meer


0 Comments1 Minute

Eigen stickers

Stickervellen laten drukken met eigen illustratie.

Lees meer


0 Comments1 Minute

Functies illustraties, herken jij ze?

Functies van illustraties, ken jij ze? Vaak heb je niet eens door welke illustraties je in het dagelijks leven tegenkomt. Ik heb een klein testje gemaakt.
Verder vertel ik je welke 3 illustratie soorten er zijn.

Lees meer


0 Comments5 Minutes

Het nut van een illustratie.

De komende weken ga ik je meenemen in de wereld van de illustratie. Wat is het en wat is de toegevoegde waarde van een illustratie voor jouw bedrijf.
Groot kan ik je vertellen. In dit artikel, eerst de basis, wat is een illustratie.

Lees meer


0 Comments5 Minutes