Liefdevol Langweer

Langweer is een sfeervol en pittoresk dorpje aan een van de geweldige meren die Friesland rijk is. Langweer ligt vlakbij Joure. Door haar centrale ligging is Langweer een hele goede uitvalsbasis om prachtige zeiltochten te maken.

Langweer


Langweer is een sfeervol en pittoresk dorpje aan een van de geweldige meren die Friesland rijk is. Langweer ligt vlakbij Joure. In de zomer vaart er een pontje wat een fietstocht door de omgeving extra leuk maakt. Door haar centrale ligging is Langweer een hele goede uitvalsbasis om prachtige zeiltochten te maken. Bij iedere windrichting is gemakkelijk een mooie zeilroute uit te zoeken. Sneek, Heeg, Lemmer, Sloten en andere bekende watersportplaatsen zijn prima te bereiken per boot.

In het kleine, maar gezellige centrum van het dorp zijn nog veel oude en prachtige gebouwen bewaard gebleven. De statige oude lindebomen geven de hoofdstraat een schilderachtig karakter. Niet alleen de watersporter komt in Langweer aan zijn trekken. Er zijn prachtige fiets- en wandeltochten te maken.

Shoppen
Langweer leeft in de zomer. Door alle watersportbezoekers bruist het in het centrum, er zijn dan meer winkels open zeer sfeervolle karakteristieke pandjes zijn ingericht met kleding, schoenen, woonartikelen en accessoires van mooie merken. Ook worden braderieën georganiseerd waar je lekker op zoek kunt gaan naar leuke hebbedingen en snuisterijen. Ook in de winter is er zeker wat te beleven zoals de sfeervolle jaarlijkse kerstmarkt.

Proeven
Er zijn verschillende eetgelegenheden in Langweer. Je kunt heerlijk op het terras neerstrijken, maar in de winter is het binnen ook warm vertoeven. Onder het genot van een goed glas wijn of neem een keuze uit het grote assortiment thee. Vergeet niet om de kaart te vragen en laat je verwennen.
Slapen
Een echt hotel is niet in Langweer te vinden, maar wel op steenworp afstand! Met uitzicht op de prachtige groene weilanden wakker worden in een zeer sfeervol gebouwde suite. In Langweer zelf vind je een recreatiepark met huisjes. Wat een hele goede uitvalbasis is voor een heerlijke vakantieweek.

Doen
Wat je niet wilt missen is een dag sloepvaren vanuit Langweer. Compleet met picknick mand of een diner achteraf het kan allemaal. Vlakbij is een prachtige golfbaan waar de golfers vanuit heinde en verre langs komen om hun sport uit te oefenen. In de winterperiode zijn er culinaire wandeltochten dat is genieten van de natuur en lokale producten ineen, oftewel Friesland op zijn best.

NATUUR & BEWEGEN: Vegelingsbossen

Bos rondom een amazonevijver in Sint Nicolaasga.

RESTAURANT: Brasserie AnderS

In het centrum van Langweer bevindt zich Brasserie AnderS.
Wanneer je binnenstapt word je verrast door de sfeervolle ruimte. Ondanks dat het best groot is zijn de plekken smuk en intiem. De keuken staat hier centraal. Zeer geschikt om na een fietstocht, een lekkere wandeling of een boottocht aan te schuiven aan een van de tafels. IN de zomer kun je op het terras aan de voor of zijkant plaatsnemen.

Unable to locate map with id: 1