Lemmer

Op de grens van land en water...

Akkrum


In het zuiden van Friesland aan het IJsselmeer ligt de drukbezochte badplaats Lemmer. Hier komen mensen overal vandaan genieten van het strand of strijken neer op een van de loungebanken bij het strandpaviljoen. Natuurlijk kun je ook één van de vele terrassen opzoeken die vlak aan het water in het vlakbij gelegen centrum liggen. Voor de bouw van de afsluitdijk en Flevoland was Lemmer uitgegroeid tot een van de belangrijkste vissersplaatsen van Nederland. Lemmer verbindt Zuid Friesland aan Noord Flevoland. In de zomermaanden is er van alles te doen, mede door de verschillende havens is Lemmer een echte watersportplaats. De twee sluizen en de bruggen vormen de entree van dit prachtige gezellige centrum. Inmiddels is Lemmer ook bekend van het jaarlijks terugkerende evenement: Glemmer. In een grote tent op het strand vindt dit 4-daags muziekfestijn plaats. Het is uitgegroeid tot een zeer groot evenement waar bekende artiesten uit heel Nederland al op het podium gestaan. Een leuk koninklijk weetje ‘de Groene Draeck’ het traditionele zeilschip waar de koninklijke familie heel wat uren op vertoefd is een Lemster Aak.

Shoppen
In het centrum rond het Dok, de centrumhaven, vind je verschillende met kleding, snuisterijen en lekkernijen. Je wordt hier geholpen wordt door enthousiaste mensen die je graag helpen bij het uitzoeken van iets moois.

Proeven
Borrelen, lunchen of lekker dineren… in Lemmer genoeg keuze! Binnen of buiten in de winter bij een knapperend haardvuur loungen of op een heerlijke bank wegzakken in het zonnetje terwijl de kinderen lekker spelen.

Slapen
Er zijn verschillende hotels en B&B’s te vinden in Lemmer. Wat dacht je van een leuk bedstee-achtig bed met uitzicht op het binnenwater. Je kunt natuurlijk ook met je (eigen) boot in de haven liggen en daar overnachten. Of vlakbij lemmer kamperen in een prachtige safaritent.

Doen
Het nog steeds werkende Ir. D.F. Woudagemaal, staat sinds 1998 op de wereld-erfgoedlijst van UNESCO. Er zijn genoeg evenementen in de zomer, zoals het Skûtsjesilen en Glemmer maar ook in de winter is er een echte kerstmarkt te vinden. Tevens kun je leuke workshops volgen, zoals koken zonder pakjes en zakjes, vilten en parfum maken. Deze vinden in Lemmer zijn oorsprong maar kunnen gegeven worden op een locatie naar keuze.

SLAPEN: Kampari

Kampari
Kampari staat gelijk aan kamperen in luxe. Zomaar verstopt in de Friese weilanden van Delfstrahuizen vlak bij het Tjeukemeer vind je de safaritenten van Kampari. Inmiddels staan er 6 compleet ingerichte tenten ieder in eigen stijl met toepasselijke naam.

Unable to locate map with id: 1