Wat vinden anderen van LiF.

Wat vinden anderen van LiF & interessante artikelen.

– Hoe ziet iemand die van reizen haar werk heeft gemaakt ons mooie Friesland? Marleen van Bijzonder Plekje vertelt….

Marleen Brekelmans, Bijzonder plekje

Marleen Brekelmans, Bijzonder Plekje

Marleen van de site Bijzonder Plekje schreef speciaal voor LiF een blog over haar liefde voor Friesland en haar 4 persoonlijke hotspots tot nu toe.

Liefde voor Friesland.
Friesland, een provincie waar ik eigenlijk niet zo heel veel van af wist. Verder dan vlakke landschappen, leegte en de Friese Meren kwam ik niet met mijn idee over deze noordelijke regio. Tot voor kort reden we er zo snel mogelijk doorheen, op weg naar een van de Waddeneilanden. Te vroeg bij de boot werden we al even verrast door het leuke Harlingen, maar meer dan dat werd het niet. Het afgelopen jaar ben ik er meerdere keren geweest en sindsdien wil ik meer, vaker en terug! De ruimte en weidse uitzichten werken ontspannend, op het water kom ik echt tot rust en lukt het me even de dagelijkse werkelijkheid te vergeten. Het lijkt wel of alles hier net iets langzamer gaat, er minder haast is en meer ruimte om te genieten. Zalig! Ik heb nog heel veel te ontdekken en weet nog lang niet alles, maar deze adressen inspireren me om vaker (én langer) te gaan.
PROEVEN
Echt een leuke ontdekking vind ik Picknickers bij Terherne. Een frisse, vrolijke plek met een heerlijk terras. Om aan te doen als je langs fietst of aan te meren met je sloep, cruiser of zeiljacht. Zoek een plekje op een van de lekkere banken met uitzicht op het water of bij minder mooi weer in de kas. Een heerlijke sandwich met een zalig sapje en ik ben gelukkig!

DOEN
Het is voor de hand liggend om hier een activiteit op het water te noemen, maar ik ga toch voor een activiteit op het land, namelijk swingtriken! Wat? Een swingtrike is een elektrische driewieler, waarop je staat en swingend de bocht door gaat. Het is even oefenen voor je de smaak te pakken hebt, maar dan glijdt je met een grote glimlach over de weg. Je huurt zo’n toffe swingtrike in Earnewâld en verkent de mooie omgeving van Nationaal Park De Alde Feanen ermee.

SLAPEN
Een beetje buiten en toch met alle comfort? We gingen logeren bij Kampari, slechts 24 uur die voelde als een complete vakantie! Het domein van Willem en Wendy ligt aan een doodlopende weg, midden in de weilanden. Hier vind je rust en veel ruimte. De luxe safaritenten en de pipowagen hebben elk een eigen thema. We sliepen in safaritent ‘on the beach’ en genoten van de eigen douche, het fijne hemelbed, de lekkere schommelstoel op de veranda.

SHOPPEN
Eb & Vloed Lifestyle op Vlieland. Ik ben nog niet vaak genoeg in Friesland geweest om een favoriete winkel op het vasteland te kunnen tippen. Daarom, toch een adres op Vlieland… De naam zegt het al, bij Eb & Vloed Lifestyle vind je invloeden van de zee en de natuur, maar ook hippe kleding, stoere zuidwesters, mooie woonaccessoires, boeken die je direct wilt hebben. Het assortiment is geselecteerd op duurzaamheid en kwaliteit.

Deze vier adresjes zijn het begin van hopelijk veel ontdekkingen in Friesland. Op mijn verlanglijstje staan nog een keertje logeren bij Omke Jan en Uitgerust voor zaken, It Flinkeboskje markt bezoeken, een stedentrip Leeuwarden, ontwaken in de trek-in van it Dreamlan, meer zien van de elf steden, wandelen door Harlingen….. Zal ik mijn koffer maar weer pakken?

Wat is jouw favoriete plekje in Friesland?

Marleen Brekelmans
——————————————————————————-

Wendy  en Willem de Bruijn, Kampari

 Wij zijn Wendy Smit en Willem de Bruijn, liefhebbers van de natuur en het mooie Friese leven. Al lid van LiF vanaf  het eerste prille begin, leest u maar rustig verder waarom dit zo is.

Sinds 2013 zijn wij de gelukkige eigenaren en oprichters van Kampari. Friesland heeft veel te bieden. Naast het uitgestrekte Friese Merengebied is onze provincie een must see voor jong en oud. Naast de ontelbare watersportmogelijkheden, vrij toegankelijke zandstrandjes en uitstekende fietspaden kunt u hier heerlijk eten, cultuur snuiven en shoppen. Op stedentrip langs pittoreske dorpjes? In Friesland kan het allemaal. Door de ideale locatie van Kampari is dit de perfecte uitvalsbasis om Friesland te ontdekken.

De ondernemers die aangesloten zijn bij LiF hebben allemaal een passie voor Fryslân en zijn enthousiaste ondernemers die wat bijzonders te bieden hebben. Door de site van LiF kunt u eenvoudig zien waar ze zitten en wat ze te bieden hebben zodat u deze niet kunt mislopen!

Kampari is kamperen in luxe en genieten van rust, ruimte en veel privacy. Bij Kampari kiest u voor één van de 5 luxe safaritenten, de romantische pipowagen, tipitent of een ruime kampeerplek met verwarmd privé sanitair.

 

We zien u graag in Fryslân!

Harelijke groet,


Willem & Wendy
Kampari

  • Interessant artikel uit de Ondernemer: Waarom Stenen winkels winnen (en online winkels verliezen.

Reacties op de site:

  Van Het Klaslokaal Puur eten & Drinken:

Wat een prachtige, inspirerende website! Dit verdient Friesland! Liefs Marja Het Klaslokaal Puur eten & drinken

Van Yvonne Faber:
Vandaag naarB & G Food & Lifestyle geweest in Surhuisterveen. Wat een leuke winkel/brasserie. Allemaal leuke hebbedingetjes, kleding en kado’s! Echt een aanrader, Surhuisterveen zoewieso wel leuk eigenlijk! Daarna naar Pakhuis 45 te Gorredijk. Prachtige schapenvachten gezien en op verlanglijstje gezet…..
Al met al een leuke LIF middag gehad met Kora v/d Meer.

Van Studio Stationery
Wat een superleuk verzoek: een notitieblok ontwerpen speciaal voor LiF! Als die-hard friezen (nou ja, de ene wel de ander niet) deden we dat met ontzettend veel plezier! LiF met een klein beetje Studio Stationery. Wij worden er in elk geval ontzettend blij van.Lotte bedankt en wij gaan snel verder met het bewonderen van al die leuke hotspots op de site!Elma&Anke
Studio Stationery

Nienke:
Onze vakantiebestemming Kampari van de zomer gevonden op de LIFsite. Voor een uitje naar Friesland zijn altijd leuke ideeen op de mooie, hippe en overzichtelijke site te vinden. LIF, een mooi initiatief!

Marianne:
Wat een bijzondere, leuke website! Lees ook met plezier de blogs!!

Esther van Opzeeland:
Wauw, LiF is hip en leuk! Een aanwinst voor de Friezen. Zelf bezoek ik ook graag de ‘hotspots’ die op jullie site staan. En leuk dat er steeds nieuwe bij komen. Ik ben nog lang niet uitgekeken op al die leuke adresjes. Wat een mooi initiatief. Hartelijke groet!Het Anker
LiF, een prachtig concept! Team ‘t Anker