Ode aan de lokale ondernemer

De laatste tijd is het weer, of nog steeds raak, de ene keten na de andere gaat failliet. Intertoys, Coolcat en nu weer Op = Op. Iedereen kan wel oorzaken bedenken, zoals internet shoppen, dure panden,  personeel, product keuze, consumentbesteding omlaag, niet goed inspringen op de markt, maar uiteindelijk weten we natuurlijk nooit precies wat dé reden is. Ik dacht altijd dat ketens het goed voor elkaar hadden op gebied van inkoop en marketing, grote afdelingen met gespecialiseerde mensen in dienst die alleen maar bezig zijn met zo’n winkel / product in de markt te zetten en houden. Blijkbaar is dat niet genoeg.

Het winkelstraatbeeld wordt steeds leger, lege panden en daar tussen de lokale winkels die hun stinkende best doen om hun hoofd boven water te houden. Dat laatste daar pleit ik voor, de lokale ondernemer.
Deze ondernemer runt zijn/haar winkel met passie en zoekt de collectie met zorg uit, hierdoor kan goed op de markt ingespeeld worden. Ad hoc, denk bijvoorbeeld aan acties met slecht weer. Het gezicht van de mensen in deze winkel verandert niet, waardoor het een vertrouwd gevoel geeft. Ze (her) kennen jou, de klant, weet wat jij leuk én lekker vindt. Persoonlijke aandacht.

Als consument kom je daar graag voor terug.

LiF geeft de lokale ondernemers een platform waar zij  het gevoel krijgen van herkenning. Ze kunnen inspiratie opdoen,  door te sparren en samen te werken met andere LiF ondernemers. Deze lokale ondernemers hebben geen marketing afdelingen en doen de inkoop en verkoop veelal zelf. Ze kunnen wel van elkaar leren en deze kennis met elkaar delen. Zodat jij je als klant welkom voelt en terug blijft komen!

Dat is waar LiF voor staat.
Samen staan we sterk, maar ieder is uniek!

Groeten uit Friesland,
Lotte van der Meij

LiF staat voor Leven in Friesland – Een site vol inspiratie over Friesland en het leven. Op de site: lifestyle adressen, agenda, nieuwtjes, blogs, events, foto’s en illustraties. LiF is een platform voor enthousiaste passievolle Friese lifestyle ondernemers. Met als doel Friesland op de kaart zetten.