offline = fijn

In mijn vorige blog schreef ik er al over, ik had een persoonlijk doel tijdens mijn trip naar Ameland. Ik wilde kijken hoe het voelde om 3 dagen offline te gaan. Offline in dit geval betekende geen social media op mijn mobiel, alleen whats app ivm de kinderen. Sinds 1,5 jaar heb ik mijn 4G standaard uit staan, maar wifi niet. Ik merk hoeveel tijd je soms met social media kwijt bent, even kijken en voor je het weet is het een half uur later!


Mijn bevindingen:

 

Onwennig: in het begin was het behoorlijk onwennig, bij het wachten op de boot bijvoorbeeld. Wachttijd een half uur. Om je heen zie je iedereen op het schermpje kijken… Ik keek om mij heen en pakte een toeristisch boekje over Ameland.

Gewoonte: Opvallend…op de hotelkamer is bijna 1 van de eerste dingen die je doet de wifi code invoeren…

Rust: eigenlijk is het behoorlijk rustig. Als de drang eenmaal weg is, steeds het gevoel te hebben, iets te moeten bekijken.

Het brengt zoveel:

 

+ minder prikkels: je hoofd ervaart zoveel rust als je niet al die boodschappen hoeft te verwerken. Reclame, verhaaltjes, nieuwskoppen, posts op je tijdlijn. Allen zorgen voro gedachtes waardoor je hoofd weer overuren gaat maken…
+ Creativiteit: heerlijk al die hersenspinsels  op papier zetten in de vorm van gekke plannen,  gedichten, tekeningen, alles kan er zijn geen grenzen.

+ Ideeën: wanneer er rust is in je hoofd ontstaan de meeste ideeën en oplossingen Zit je ergens mee, loopt  je pc vast…ga even wat anders doen, het lost zich vaak vanzelf op door er even afstand van te nemen.

+ Genieten van het moment: een kop thee, uitzicht op zee, even inchecken bij jezelf…hoe voel je je op dit moment.

+ écht contact met elkaar, liefde, gesprekken, echte kaarten.

Maar vooral:

+ Tijd om ONGEGENEERD te vervelen…waardoor je ruimte in je hoofd krijgt om
ONGESTOORD te schrijven, wandelen, yoga, lezen

Het was mij dus erg goed bevallen. Toch betrapte ik mij er op dat ik even nu.nl / buienradar ging checken, en dan ben je ook online… en eigenlijk daar kan je best zonder. Je verandert tenslotte toch niets aan het weer!


Thuis

Ik wil graag deze lijn voortzetten, maar ja ik had mooie foto’s gemaakt, vond ik. Die zet je dan toch online. Een blog voor LiF en ga zo maar door. Ik weet wel dat je het zelf onder controle kunt houden.
Afspraken met jezelf maken. Maar het is toch erg verslavend 😉 Ik heb alle pushmeldingen uitgezet, scheelt weer een stukje nieuwsgierigheid!

Toch ben ik wel benieuwd hoe jullie hier in staan. Heb jij ook moeite met je mobiel wegleggen?
Zou je willen minderen?

Leuke verwante artikelen….

https://www.nieuwemobiel.nl/041358/10535/Hoe-verslaafd-zijn-wij-aan-onze-smartphone.html

http://www.marketingfacts.nl/berichten/het-mobiel-gebruik-in-nederland-de-cijfers

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/checken-we-echt-221-keer-per-dag-onze-telefoon~a4043699/

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/24/ons-mediagebruik-verandert-niet-zo-snel-1601932-a863772