Onlangs ben ik op het matje geroepen, door wie? Door mijn lichaam. “HO, mevrouw Snelder, u kunt zo niet verder, ik wil graag dat u rust neemt om mijn welzijn te verbeteren…aldus mijn lichaam “ Tja, wat moet je dan…. Dus sinds die tijd luister ik naar mijn lichaam. Ik ga elke dag naar buiten, mijn lichaam wil graag frisse lucht en ik word elke dag op een ander matje geroepen: mijn Yoga matje.

Yoga brengt mij rust en bewustwording: mijn lichaam en ik leren elkaar weer opnieuw kennen…. Nou ben ik zo’n 12 jaar geleden begonnen met yoga, gevolgd door zwangerschapsyoga maar na een lange pauze, ben ik er pas na mijn trip naar Ibiza in 2014 weer opnieuw mee begonnen. Gewoon in Joure lekker op de fiets ga ik met mijn dekentje op pad…1 x in de week met metgezellen doen we allerlei oefeningen op een matje. Onder begeleiding van een Yoga juf uiteraard. Heerlijk! Vooral aan het eind, heb je de eindontspanning en dan komt de yoga juf, Marijke, langs voor een heerlijk klein massage strijkje met haar handen op je voorhoofd… dit doet ze met lekker geurende olie en dat ruik je de hele dag: dat voelt echt als een beloning!

20151005_194157_resized 20160106_104012_resized 20160109_134755_resized

Mijn thuis-yoga setting… zie mij nou in positie: downward facing DOG 😉

Thuis doe ik ook aan yoga, vereist misschien wat meer discipline, maar zo’n moment op de dag geeft je wel dat waar je lichaam naar verlangt… een moment van aandacht! Je hebt alleen maar een matje, tablet, kussen en wat kaarsen nodig. O ja en een ruimte waar je even alleen kunt zijn, is wel erg fijn. Ik heb boven een kastje die ik open doe wanneer ik een les ga volgen. Hierin staan kaarsjes, een budha en lampjes, gewoon voor het sfeertje.

De klassen die ik online volg zijn van Adriene Mishler, Yoga lerares & actrice uit Austin Texas. De lessen zijn in het Engels, maar daar wen je gauw genoeg aan. Ze praat best veel, maar omdat het Engels is, kan ik het wel langs mij heen laten glijden. Momenteel volg ik 30 dagen yoga camp, per mail ontvang je elke dag een videolink met een nieuwe yoga les. En eerlijk, dat afstrepen op zo’n kalender voelt ook goed! Elke les tijdens camp draagt een mantra uit… zoals I choose, I release, I trust… het geeft je een sterk gevoel….
adriene 20160114_140115_resized
Yoga Camp van en met Adriene

 

Nog een leuke bijkomstigheid… inmiddels kan ik in mijn eentje een dierentuin vullen …  zo leer je de kameel, hond, cobra, leeuwengezicht, adelaar, kikker en nog veel meer….voordeel van thuis is dat niemand ziet hoe je er van achter uit ziet en je dus zonder gene je kont naar achter kunt gooien ;-)…

Er zijn vele soorten yoga en je moet echt uitzoeken wat goed bij jou past, hou je van inspanning dan is Bikram of Power yoga iets voor jou, hou je meer van lang in een houding staan dan is Yin yoga meer iets voor jou. Onlangs volgde ik een Yin yoga les op de Ontwikkelwerf in IJlst (Friesland uiteraard) tijdens een “er tussen uit dag”, tijdens deze yoga richt je je op het bindweefsel. Over deze dag kan ik nog veel meer vertellen, wie weet doe ik dat in een volgende blog. Zelf houd ik van de combinatie van ademhalings-oefeningen met inspanning en ontspanning, dat vind ik bij de Sivananda-yoga lessen van Marijke zeker!

Bovenste foto:  Yoga workshop op de Ontwikkelwerf in IJlst.

Namasté,

Lotte

Verwijzingen:
Yoga with Adriene: www.yogawithadriene.com
Yoga van Marijke Veldman http://www.energyshiatsu.nl/
Verschillende workshops www.ontwikkelwerf.nl
Heel veel houdingen en oefeningen vind je op Pinterest