Over LiF en LotteLeven in Friesland


Wat is LiF
LiF is de afkorting van Leven in Friesland…
Een website dat Friesland op de kaart zet. Ondersteund door Friese passievolle lifestyle ondernemers die zich op deze site presenteren in de online etalage. Op site laten we zien wie de ondernemers echt zijn. Overzichtelijk, doordat de ondernemingen zijn verdeeld in vier thema’s: shoppen, doen, proeven en slapen.

Doel:

We willen met de website en de daar aan gekoppelde social-media lezers enthousiasmeren en aanzetten tot actief gedrag om de hotspots en andere bezienswaardigheden in Friesland daadwerkelijk te gaan bezoeken. Dit door middel van content op de website zoals blogs, recepten, foto’s, tekeningen en events | uit-tips. Door de samenwerking aan te gaan met ondernemers kunnen we elkaar inspireren.

Ben jij ondernemer? Pas jij bij LiF, deel je onze visie? Laat je dan horen. Door een mail te sturen, het aanvraag formulier in te vullen en te mailen, een PB of te bellen. Ik neem persoonlijk contact met je op.


Wie is LiF?

Met het idee om Friesland eens flink op de kaart te zetten liep ik al een tijdje rond. Vanuit mijn eigen liefde voor de provincie, mijn creativiteit en passie voor varen, natuur, eten, winkelen, illustreren, verhalen vertellen en lezen is het idee ontstaan om Leven in Friesland vorm te geven. Want in Friesland is het goed leven. Héél goed leven! En juist dat enthousiasme wil ik overbrengen.

Lotte persoonlijk
Zelf ben ik geboren in Friesland, in het ziekenhuis van Harlingen om precies te zijn. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Leeuwarden doorgebracht. Hier heb ik ook gestudeerd. Sinds eind 1997 woon ik in Joure. De liefde bracht mij hier. Joure is een heerlijke plaats waar altijd iets te beleven is en een prachtig uitgangspunt om Friesland vanaf het water te beleven. Ik woon hier samen met mijn man Patrick en onze 2 zonen Martijn (2003) en Timo (2006). In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen, geniet ik ontzettend van ons gezin en onze boot en de prachtige plekken waar we dan liggen, ik lees, freubel en teken graag. O ja en ik kijk toch ook echt wel graag een Netflix serie op zijn tijd.

Lotte zakelijk
Inmiddels run ik LiF alweer sinds 2013 en zet ik mijn creatieve brein in voor STUDIO LiF onder de naam Liflotte als freelance illustrator, contentmaker en schrijver.
Daarnaast beheer ik LiF, deze website, schrijf ik de artikelen hiervoor en heb ik contact met de LiF- ondernemers(leden). Zelf ben sinds 2003 ondernemer, Zo heb ik 14 jaar een gastouderbureau gerund, en ruimschoots ervaren hoe het is om zelf ondernemer te zijn. Door LiF heb ik ruime ervaring in het praten, sparren met ondernemers waardoor ik inzicht heb in wat er speelt, leeft en bij komt kijken om een onderneming in de verschillende branches te runnen.

Tot snel!
Lotte van der Meij