Over LIF en LotteLeven in Friesland


Wat is LiF
LiF is de afkorting van Leven in Friesland…
Een platform van Friese passievolle lifestyle ondernemers die zich op deze site presenteren in de online etalage. Met deze site laten we zien wie de ondernemers echt zijn. Overzichtelijk, doordat de ondernemingen zijn verdeeld in vier thema’s: shoppen, doen, proeven en slapen.

Doel:
Door de samenwerking aan te gaan tussen ondernemers willen we mensen een blij gevoel geven. Door te inspireren met blogs, recepten, foto’s, tekeningen en events | uit-tips. Uiteindelijk willen we met de website en de daar aan gekoppelde social-media lezers enthousiasmeren en aanzetten tot actief gedrag om de adressen daadwerkelijk te gaan bezoeken.

We willen dat je als lezer een bezoeker wordt en door de deur van die ene woonwinkel ‘in het echt’ naar binnen loopt om de sfeer zelf te ervaren of dat je een tafel in die eettent reserveert omdat bij het zien van een foto van dat heerlijke gerecht op de site, het water al in je mond loopt.

Ben jij zo’n ondernemer? Pas jij bij LiF, deel je onze visie? Laat je dan horen. Ik neem persoonlijk contact met je op.


Wie is LiF?

Met het idee om Friesland eens flink op de kaart te zetten liep ik al een tijdje rond. Vanuit mijn eigen creativiteit en passie voor winkelen,  varen, natuur, illustreren, verhalen vertellen en lezen is het idee ontstaan om Leven in Friesland vorm te geven. Want in Friesland is het goed leven. Héél goed leven! En juist dat enthousiasme wil ik overbrengen. Na veel brainstormen, nadenken, overleggen, inspiratie opdoen, knippen en plakken, is dit het resultaat. En daar ben ik, als Friezin, best heel trots op.

Lotte persoonlijk
Zelf ben ik geboren in Friesland, in het ziekenhuis van Harlingen om precies te zijn. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Leeuwarden doorgebracht. Hier heb ik ook gestudeerd. Sinds eind 1997 woon ik in Joure. De liefde bracht mij hier. Joure is een heerlijke plaats waar altijd iets te beleven is. Ik woon hier samen met mijn man Patrick en onze 2 zonen Martijn (2003) en Timo (2006). In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandel ik, geniet ik ontzettend van ons gezin en onze boot en de prachtige plekken waar we dan liggen, ik lees, freubel en teken graag.

Lotte zakelijk
Inmiddels run ik LiF alweer sinds 2013 en zet ik mijn creatieve brein in voor STUDIO LiF onder de naam Liflotte als freelance illustrator en tekstschrijver.
Daarnaast beheer ik LiF, de site en bijeenkomsten met LiF leden, dé ondernemers. Inmiddels ben ik zelf sinds 2003 ondernemer, Zo heb ik 14 jaar een gastouderbureau gerund,en ruimschoots ervaren hoe het is om zelf ondernemer te zijn. Door LiF heb ik ruime ervaring in het praten, sparren met ondernemers waardoor ik inzicht heb in wat er speelt, leeft en bij komt kijken om een onderneming in de verschillende branches te runnen.

Tot snel!
Lotte van der Meij