Parijs. Net terug van onze 5 daagse trip met onze jongens. Het was mijn 3e keer, ik besefde dat het alweer 25 en 19 jaar geleden was, dus benieuwd of er veel veranderd was. We hadden de mannen niet echt voorbereid op wat ze konden verwachten en zij hadden dan ook zeker hun eigen beeld  gevormd over Parijs.  Zo dachten zij dat je van uit ons appartement en alle andere hoeken van Parijs de Eiffeltoren wel zou kunnen zien…. Ahum. Bij binnenkomst in ons appartement via AirBnB, waren wij erg blij het was netjes schoon en precies zoals de foto’s, 3 hoog en uitzicht op straat. De kinderen vroegen waar het zwembad was…. Uh welk zwembad we zijn niet in een bungalowpark…. Een domper.

Maar goed dag 1 op pad…. Lopend zo naar Montmartre en de Sacre Coeur, kregen ze de smaak te pakken. Van elke hoek werden foto’s gemaakt en het eerste souvenirtje was al in de pocket.

20151020_122020 20151020_122909Montmartre & Sacre Coeur

Dag 2 werd de metro geïntroduceerd. Dat is natuurlijk super spectaculair, en ook voor ons wat blijft het een bijzondere stad! Nadat we hem in het echt gezien hadden – ja de Eiffeltoren dus…- gingen we weer met de metro naar de slotjesbrug (Pont dÁrts), via de Seine. Daar hebben we ons familie PLMT slotje opgehangen en werden de Crêpes met Nutella ontdekt. Vanaf hier wandel je zo naar het Louvre, met de Pyramides in het midden. Wat een immens gebouw is het toch, het grootste museum van de wereld, je kunt er wel een paar dagen voor uittrekken denk ik. De Mona Lisa zal wel een postzegel zijn in dit gebouw! Geen idee, want we zijn niet binnen geweest. We wandelden door langs le Forum des Halles, Centre George Pompidou en bekeken wat straatartiesten. Omdat ze zin in wat hadden, liepen we pardoes een HEMA binnen waar Martijn Stroopwafels kocht… Je bent in Parijs en koopt stroopwafels bij de HEMA… té grappig. Zelfs de chocolade-Sinterklaas stond klaar om gekocht te worden.
20151021_125105  IMG_20151021_180421 Eiffeltoren, Pompidou

De volgende dag gingen we weer met de metro naar Galerie Lafayette, een groot warenhuis met prachtige glas in lood koepel. We keken onze ogen uit, tassen van €2000,- van Louis Vuitton, Victoria Beckham en Mark Jacobs. Maar ook horloges van zo’n slordige €23.500,- (staat de komma niet verkeerd??) en Macarones… 20 stuks voor €59,- ze zullen wel heel lekker zijn….Daarna nog naar La Defence , met de Grande Arche.

Het winkelaanbod in Parijs is zeer divers. Overal staan kraampjes met verse groenten en fruit. Daklozen staan mais te roosteren op winkelkarren. Veel cafés, bistro’s op hoeken van straten en de terrassen staan zelfs half oktober gewoon nog klaar om klanten te ontvangen. Al met al een inspirerende stad voor jong én oud!
20151023_102434  20151020_133506 IMG_20151020_150921

Later als ik groot ben wil ik toch zeker een keer in het Louvre kijken om eens oogcontact te maken met Mona Lisa. We moeten dus zeker nog een keer terug.
Na de drukte is het ook wel heel fijn om weer terug in Friesland te zijn.

Voor nu: Au Revoir, Paris. C’est très bien.

 

Lotte