Cocoon Concept Store

Midden in het centrum van Akkrum vind je Cocoon Concept Store. De naam van de winkel verklapt het eigenlijk al een beetje, hier vind je van alles wat het leven behaaglijk maakt. Achter de grote witte deuren vind je een winkel vol met mooie trendy (woon)design producten. Wat de producten overeen hebben is dat alles op een verantwoordelijke, eerlijke en duurzame manier wordt geproduceerd.  De eigenaresse Annet de Jong hecht enorm veel waarde aan de herkomst van alles wat zij in de winkel verkoopt. Het grote voordeel van een eigen winkel is dat dat ze daar haar inkoop op kan richten, ze selecteert en zoekt met zorg en aandacht deze producten uit.

Mooie kaarsen die bijvoorbeeld in Oost Java onder fairtrade omstandigheden worden vervaardigd. Biologische Jam, Ambachtelijke lederen portemonnees en tassen. Verder vind je hier meubels, servies, kleden, maar ook vintage spullen en wijn. Allemaal met een eigen verhaal. De pastel achtige kleuren in de winkel geven echt het gevoel van warmte & knusheid, het Friese smuk zeg maar. Cocoon verkoopt merken als Piet Hein Eek, Keecie, Eiffinger, Werfzeep & Fjallraven.

Annet haar liefde voor mooie spullen ontstond al in haar jongere jaren en daardoor heeft zij ook heel gericht heeft kunnen studeren aan de hogeschool voor kunsten toen nog in Kampen. Ze heeft 15 jaar als mode ontwerpster gewerkt voor nacht en onderkleding bij Cyell, ook al gericht op het behaaglijk voelen en doet dit nog steeds voor buitenlandse bedrijven. Door het reizen voor dit werk komt Annet altijd in aanraking met mooie spullen en doet zij ontzettend veel inspiratie op voor de winkel. Je kunt ook terecht voor kleine ambachtelijke stoffeer projecten, zoals stoelen van Gispen, Annet is er gek op.

Alles komt samen bij Cocoon.

Kom je ook gauw een kijkje nemen?!

Cocoon Concept store
De Kleef 6
Akkrum
Bekijk hier de website: www.cocooconceptstore.com