De Flinke Events – Hemelum

Als je aan komt rijden lijkt het alsof je midden in een filmset bent beland of dat er een prachtig idyllisch plaatje zo uit een boek tot leven komt. Het grasgroen van de weilanden waarin al die witte wapperende kraampjes staan,  gevuld met de mooiste producten uit de streek…dát is het Friese paradijs in Hemelum.

In 2011 kwamen Rixt Siersma, van It Flinkeboskje, haar zus en twee vriendinnen op het idee om een Friese streekmarkt te organiseren. Het mocht niet zomaar een markt worden, maar een markt met een doel, namelijk lokale producenten en bewoners aan elkaar verbinden.
Te midden van pure streekproducten, oude ambachten en prachtige veldboeketten staan de marktdeelnemers klaar om met passie en enthousiasme hun verhalen en kennis te delen.  De bezoekers die inmiddels van heinde en verre komen om sfeer te proeven op de markt, kunnen hun boodschappentas vullen en genieten van alles wat er in de regio wordt geproduceerd. De Friese sfeer wordt compleet neergezet met een grote houtkachel, hoge staldeuren en koeien in de wei.

Uiteindelijk is de streekmarkt 1 van de events geworden die georganiseerd wordt. Rond het erf worden inmiddels gedurende het gehele jaar verschillende evenementen gehouden zoals de Friese Streekmarkt, de Flinke Flea Market – verkoop uit de kofferbak. De Flinke Favorieten – een geweldig event in de winter en zomer. Het Flinke Festival – Food, Drinks, music & dance.

Tijdens deze markten, maar ook op afspraak is de pop up store Sip & Clara geopend, met mooie vintage woonartikelen in stijl van it Flinkeboskje. Hier moet je echt geweest zijn!

In de agenda van LiF kun je deze data terugvinden.

TROUWEN: Hoe gaaf is het dat je hier kunt trouwen. Zo mooi zag je Friesland nog nooit. Stoelen onder de fruitbomen, dineren in de kas en alles is prachtig aangekleed met bloemen, kaarsen en natuurlijke materialen.

De Flinkefarm is er al een paar jaar, maar heeft nu veel meer vorm gekregen door de koop van de boerderij die op het landgoed staat. Deze boerderij was van de buren én kwam te koop te staan. Het enige huis in hun directe omgeving, recht tegenover de vakantieboerderij It Flinkeboskje en het vakantiehuis het Voorhuis,  die Rixt samen met haar man Arjan runt. Ze zagen de mogelijkheden en besloten de gok te wagen en zijn ook voor dit huis te gaan. Door familie en vrienden op een unieke manier aan boord te laten stappen middels ‘crowd funding’ hebben zij dit kunnen aanschaffen. Nu draagt niet alleen de markt, maar ook de boerderij de naam Flinkefarm.

Flinkefarm
Flinkeboskje 2
Hemelum

Kijk hier voor de website: De Flinke Farm