Het Nationaal park de Alde Feanen

De Alde Feanen is een uniek natuurgebied vol natuur en cultuur.  Het is 1 van de 20 Nationale Parken in Nederland. In het ruim 4.000 hectare grote laagveenmoeras komen wel 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zeearend. Het park bevindt zich centraal in Friesland, te midden van een aantal sfeervolle pittoreske dorpjes Tussen Leeuwarden, Drachten en Heerenveen.

In dit park kun je zoveel gekwetter, tjilpen en koekoek-geluiden horen. Ontelbare vogels, heel veel versschillende soorten Ook hoor je de vissen plonsen en de insecten zoemen.

De vele kleine vaartjes zijn leuk om doorheen te varen, of te suppen. Met mooi weer kun je uiteraard een duik nemen. Ook kun je goed wandelen op de kleine eilandjes.

In het park de Alde Feanen wordt ontzettend veel georganiseerd. Je kunt hier deelnemen aan tal van activiteiten voor jong en oud. Wat dacht je van uileballen ontleden, vogels spotten, wandelen, fietsen, varen etc.

 
Je treft hier ook op verschillende plekken een vogeluitkijkpost, hier kun je in stilte allerlei vogels spotten. Op een poster zie je welke er voorkomen in het gebied de Alde Feanen.


Bezoek  hier de website met o.a. de kalender.