Kinderboekwinkel de Toverlantaarn

Boeken, je hebt spannende, leuke, vrolijke, jongens, meisjes, dieren, sprookjes, leerzame, fantasierijke, geïllustreerde, lees, strip en nog veel meer soorten boeken. Weet je wat zo fijn is, je vindt ze allemaal bij De Toverlantaarn. Een winkel vol kinderboeken midden in het centrum aan het water van Leeuwarden. Eigenaresse Antoinette kan bijna niet kiezen wat haar lievelingsboek is, voor nu is dat Lampje. Het boek over de vuurtorendochter. Dat kan volgende week weer anders zijn. De liefde voor boeken zit er al van jongs af aan in bij Antoinette. Het begon met Pluk van de Petteflet, die haar voorgelezen werd. Toen ze zelf kon lezen, is ze begonnen met Bakkertje Deeg en daarna de serie, de Vijf. Deze heeft haar echt verslaafd gemaakt aan het lezen. Deze serie gaat over 4 kinderen en een hond, die samen mysteries oplossen als amateurdetectives. Er zijn 21 delen van…. hier ging al haar spaargeld aan op ging en geeft wel aan hoe leuk lezen is. Geen wonder dus, dat ze inmiddels al bijna 10 jaar haar eigen kinderboekwinkel runt. Het leuke van kinderboeken ten op zichte van “grote mensen” boeken is wel dat het zo fantasievol is. Alles kan en mag.

De winkel is ruim en overzichtelijk ingedeeld. Als je een boek uit de kast pakt,  begint te bladeren en gaat zitten op een lekkere fauteuil die in de winkel staat, kun je wel eens verdwalen in de magische wereld vol fantasie en vergeet je zomaar de tijd…. Het aanbod is groot, geen stapels van hetzelfde, veelal unieke exemplaren. Naast boeken vind je hier ook houten speelgoed, posters, stationery, knuffels en meer mooie hebbedingen.

Kom je gauw een mooi boek uitzoeken om cadeau te doen aan iedereen die je maar aan het lezen wilt krijgen of al van lezen houdt. Natuurlijk ook voor jezelf, niemand heeft gezegd dat kinderboeken niet voor volwassenen zijn.

Kinderboekwinkel De Toverlantaarn
Over de Kelders 2
Leeuwarden
website