Nuweland

Tussen de A6 en het Tjeukemeer vind je het plaatsje Oosterzee-Buren. In dit plaatsje staat de showroom- galerie Nuweland. Nuweland is Zuid-Afrikaans voor nieuw land. Toepasselijker kan het niet,  want zo heette het domein waar Anke en Wiebren Bergsma zelf 5 jaar gewoond hebben in Zuid-Afrika. Nu in Friesland bewonen zij ook weer nieuw land. Een goede naam dus.

Anke en Wiebren zijn de eigenaren van Nuweland, gevestigd in een enorme woonboerderij.
Deze prachtige plek is omgetoverd tot een zeer fraaie, moderne ruime showroom. Hier verkopen zij design meubels en komt de kunst uit Zuid-Afrika die zij tentoonstellen volledig tot zijn recht. De meubels zijn vervaardigd op authentieke wijze van natuurlijke materialen zoals hout, leer, kurk en jute. De meubels zijn kunstwerken op zich.

Boven bevindt zich de galerie waar eveneens kunstwerken de ruimte krijgen om te schitteren. Denk aan vazen, schilderijen maar ook kleden. Ze willen een brug slaan tussen Nederland en Zuid-Afrika, en de kunstenaars die hier werken een platform geven.

Je vindt hier werk van:

Meyer von Wielligh – design meubels geïnspireerd op elementen uit de natuur.
Woltemade – dit duo brengt traditioneel vakmanschap samen met industrieel design in hun ontwerpen.
Wiid Design – prachtige design meubels vervaardigd uit kurk.
Vogel Design – ontwerper van de welbekende Nguni dining chair.

De mega grote stalen raampartijen, deuren en de zwart stalen trap -de oude uitkijktoren uit Joure- geven de boerderij een moderne uitstraling terwijl de oude karakteristieke elementen bewaard zijn gebleven.

Hier loop je echt tegen dat ene bijzondere item aan, waar je compleet verliefd op wordt!

Regelmatig worden er events zoals exposities, braaien en voorstellingen gehouden. Houdt daarom social media in de gaten!

Nuweland
Buren 31
Oosterzee-Buren
Open: wo-do-vrij-zaterdag 10-17 uur
op afspraak: hello@nuweland.nl

Bezoek hier de website: www.nuweland.nl