Begin september opende Geartsje Schootstra van der Werf haar tweede winkel.
Qulotte in Gorredijk. Op een prachtige locatie kun je nu terecht voor de prachtigste lingerie & badmode. Voor heren en dames!


Met een team van enthousiaste, professionele en kundige dames aan haar zal elke vrouw stralend de winkel verlaten. Hier vind je merken als Simone Perele, Prima Donna, Cyell, Lise Charmel, Mey en Marie Jo. Kom je gauw en laat je adviseren, daar krijg je geen spijt van.
 

Lingerie
In de van Dale vind je deze betekenis: lin·ge·rie (devmeervoud: lingerieslingerieën)ondergoed, m.n. vrouwenonderkleding.
Lingerie is afgeleid van het Franse woord linge, dat ‘linnen’ betekent. In Nederland werd in de 19e eeuw het wordt uit het Frans gebruikt. Hier betekende lingerie ‘linnenwinkel’ en ‘linnengoed’ . Hoewel Nederlandse woordenboeken die eerste betekenis ook noteerden, blijkt het woord in het Nederlands alleen van toepassing te zijn geweest op linnengoed, en al snel in het bijzonder op linnen ondergoed voor vrouwen. In het hedendaags Frans is de term van toepassing op alle soorten ondergoed, voor zowel mannen als vrouwen. (bron: wikipedia)
Toch gebruiken we het woord vaak anders, we dragen lingerie om modieus of seksueel aantrekkelijk te zijn. Hoewel de term ook gebruikt kan worden als synoniem voor ondergoed voor vrouwen, impliceert hij meestal een erotisch karakter. (bron google).

Conclusie, lingerie dragen we onder onze kleding maar is tegenwoordig zo mooi dat het gezien mag worden!

Qulotte
Lijnbaan 8
Gorredijk