foto 3  foto 2 Strand, Ses Salina’s
Er is zoveel wat mij kan inspireren. Lekker met een magazine op de bank kruipen, websites kijken, gesprekken voeren met mensen, kijken naar mensen, tv kijken, lezen, muziek, de natuur…. eigenlijk alles wel. Nou was ik afgelopen week een paar dagen met mijn vriendin Simone op Ibiza, wat buitengewoon lekker was. Ok, het is dan wel geen Friesland, maar Friesland zal er wel voordeel van hebben straks 😉 Zo zaten wij met 28 graden ‘s morgens al op het terras een ontbijtje te nuttigen. Geholpen door een zeer vrolijke vrouw in de bediening, niet dus, waarschijnlijk had ze er geen zin meer in, al die toeristen…. Het was in elk geval geen match zij en wij…. In Nederland was zij hier niet mee weggekomen, gok ik, maar volhardend als wij waren zijn we nog 2 keer terug gekomen om haar te ‘pesten’ want het ontbijtje was toch echt wel erg lekker.

Toeren en plonsen
Rondtoeren over het eiland gaat gemakkelijk. Van Ibiza-Stad (Eivissa) naar het Westen, naar Zuid en weer naar het Noorden om en weer naar het zuiden te rijden… Best leuk zo rondtuffen in ons huurautootje! De lijnen van de wegen zijn overigens niet allemaal even handig gezet, wellicht met de nodige Sangria achter de kiezen, want soms was de witte lijn bijna buiten de weg gezet, maar dan ook nog zonder hek, gewoon lekker direct het water of de afgrond in *slik* … Leuke kleine strandjes gevonden, waar je hellingproefje achteruit moet doen om weg te kunnen rijden. Maar ook de bekendere, zoals Ses Salina’s waren heerlijk om te liggen. Overigens om hier te komen rijd je zo tussen de zoutbergen door. Allemaal leuk. Minpunt… de verkopers die je toch klaarblijkelijk op elk strand tegen komt met hun zonnebrillen en sjaals…NEEE ik wil niet…. Maar zo zittende aan ons sapje 😉 met onze blik gericht op de branding van de zee, waren we het er over eens: we hadden het toch wel verdomd goed voor elkaar.

foto 1 Noordelijk Ibiza

Shoppen en kijken
Shoppen één van onze grote hobby’s kun je zeker op Ibiza, als je van de gehaakte, gekleurde hippy stijl houdt kom je volledig aan je trekken! Maar of je het dan thuis nog zo leuk vindt is natuurlijk maar de vraag… Armbandjes is iets waar ik nooit genoeg van krijg en heb en een groot voordeel het paste ook nog gemakkelijk in mijn handbagagekoffer. Dat laatste is al een uitdaging op zich! Zo zijn we natuurlijk ook naar dé Hippy Markt geweest, 500 kramen met kralen, bandjes, tasjes, kleding en wierook….een belevenis op zich.

De topper van de week op shopgebied….langs de weg bij St. Gertruidis heb je een gigantische concept Store: Sluiz: 6000 vierkante meter of creative shopping, eating and drinking. Oftewel allemaal hallen, volledig in stijl ingericht met allemaal leuke hebbedingen, die niet in de koffer passen… balen… maar, foto’s passen wel en het is een walhala van inspiratie. Roze boeddha’s, gekleurde grote stoute tuinkabouters, kussens, doeken, kleding, food, rode krokodillen, vazen, meubels…echt alles, maar dan ook alles kun je hier vinden… maar wel volledig in die te gekke stijl van Sluiz. Overigens opgezet in 2006 door een Nederlands echtpaar. Er is tevens een outlet waar we ook geweest zijn, maar wil je echt wat beleven is de grote een échte aanrader!
10405690_636713873116460_8433139153800568327_n (1)fotohippie Sluiz & Hippie Market

Nu weer terug in Friesland, kan ik mijn Ibiza avontuur omzetten in 1 grote inspiratie bron voor LiF.
Heerlijk toch.

Fijn weekend en herfstvakantie allen!

Lotte