Vakantie vieren in Friesland 2020

Vakantie vieren in Friesland
Nieuwsgierig naar jullie fijne plekjes wat betreft vakantie-vieren in Friesland. Daarom stelde ik jullie, de LiF volgers op Instagram naar jullie favorieten.

Wat mij opvalt is dat er best veel van jullie in Friesland met vakantie gaan.
Maarliefst  74% antwoord met ja.

Jullie favoriet
Jullie favoriet is duidelijk…. De waddeneilanden!
Met bovenaan Terschelling op de voet gevolgd door Vlieland.
Het strand, uitwaaien, een terras pakken. Een eiland zorgt letterlijk voor het ultieme loskomen van je dagelijkse bezigheden.
Dat het water in Friesland vakantiegevoel met zich meebrengt blijkt uit andere bestemmingen die jullie aangeven zoals de Friese Meren en plaatsen als Eernewoude, Terherne & Heeg.
Dat Friesland meer te bieden heeft dan alleen water blijkt uit jullie favoriet op de tweede plaats, namelijk Gaasterland. En ook dit glooiend landschap is  verbonden aan het water: het IJsselmeer.

De accommodaties waarin jullie verblijven zijn divers. Huisjes, campings, (sta)caravans en ook de boot is geliefd. Wat leuk is, een aantal geeft aan dat hun eigen huis hun favoriete plek is. Erg fijn dat jullie daar een vakantiegevoel ervaren.


Watersport camping Heeg (foto: Imka Westerhuis)

Watersport Camping Heeg
Karen Veldhuizen van Watersport camping Heeg geeft aan dat zij een flinke groei in boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. ” Maarliefst 32% meer. Dit zijn vooral internationale gasten. De Nederlandse gasten boeken later, maar dan is het soms al te laat en zitten we vol” aldus Karin. Watersport camping Heeg is een camping aan het Hegermeer. Met verschillende velden, een strandje, veel natuur kun je hier een Friesland op en top beleven. Waar ze veel in investeren is persoonlijkheid, aandacht voor de gasten, mooie belevenissen creëren. Daarnaast organiseren ze ook events en festivals.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is ook een trend dat Karin en haar team constateert en zich graag bij aansluit. . Zo heeft de camping al eens tenten van gerecyclede spijkerbroeken gehad als accommodatie. Waar ze blij mee zijn is dat ook de gasten uit de UK blijven komen, ondanks de Brexit. Dat was toch wel even spannend. Kijk op de website: www.watersportcampingheeg.nl

Vakantiegevoel
Al met al is vakantie in Friesland vieren heel plezierig. Weet je dat je dit gevoel al in een uurtje kunt krijgen. Door een wandeling te maken, naar het water te staren, op een bankje te gaan zitten, een broodje te eten, je ogen te sluiten of luisteren naar de wind…. Probeer het maar eens!

Weten jullie al waar jullie naar toe gaan?

Illustratie Liflotte