Wat voor een week? Een waterweek. Oftewel een week die bij mij in het teken van water stond! Allereerst geldt dit voor iedereen, het water kwam met bakken uit de hemel, voor mijn gevoel een abrupt en veel te snel einde van mijn zomer gevoel. Kinderen weer naar school, is altijd wennen maar ze hebben hier voor het eerst het continurooster. Ik dacht dat ze elke dag tot 14.15 uur naar school moesten maar… dat viel een beetje in het water…want de jongste heeft vrijdag middag vrij. Oeps. Niet zo oplettend van mij, meteen een streep achter mijn naam bij de nieuwe leraar.

Donderdag had ik mijn eerste SUP les, oftewel Stand Up Paddling, je staat op een soort surfplank met 1 peddel en dit op het water. Er leuk om te doen verheug me nu al op de volgende les. Het is vooral zorg dat je in het midden staat en je evenwicht bewaart, anders lig je er zomaar in.

Tja en dan de ALS Ice bucket challenge heeft ook Friesland bereikt. Op Facebook wemelde het van de filmpjes en dan kun je het aan je water wel voelen dat het niet lang duurt voor je ook aan de beurt bent. Wat ik vooral goed van deze campagne vind is, dat het werkt! Zo zeggen ze dat Corey Griffin, de 27-jarige Amerikaan, deze actie samen met zijn goede vriend en ALS-patiënt Pete Frates heeft verzonnen.  Het ijs verlamd voor even je lichaam en ademhaling en dat effect heeft ALS op het lichaam. Triest is dat Corey zelf na een benefietavond voor ALS een duik nam in het water en daarbij is verdronken afgelopen week. Het lijkt zo simpel;  iedereen nomineert 3 anderen mensen, gooit een emmer ijswater over je heen en doneert. Dat laatste gaat het natuurlijk om. Doordat het aanslaat en Social Media werkt hierin echt als katalysator is het succes overweldigend. De site van ALS Nederland heeft nog nooit zoveel bezoekers en donaties gehad en de actie loopt nog steeds. Zeer succesvol dus. Ook hier kunnen we weer van leren, marketingacties hoeven soms helemaal geen geld te kosten. Natuurlijk krijgt de actie ook kritiek over waterverspilling, overkill aan filmpjes etc. …dat hou je altijd.

Tja, en dan mijn challenge……Gelukkig is deze zonder geluid 🙂

 

Fijne week!

Lotte