Werkwijze Liflotte

Wat leuk dat je overweegt een illustratie te laten maken en meer wilt weten.
Hieronder lees je in grote lijnen hoe dit werkt!

Kennismaking
Je hebt mij benadert voor een vrijblijvende offerte of sparren van jouw wens.
We bespreken jouw wens en wat de mogelijkheden zijn.

Offerte
Je ontvangt een offerte van jouw wens zoals besproken in de kennismaking.

Start
Na een eerste kennismaking, wensenbespreking en akkoord op de offerte ga ik aan de slag. Tijdens een telefoongesprek of mail gesprek bespreken we alle wensen en ideeën, en verzamel ik jouw input voor content (zoals foto’s, voorbeelden, woorden, elementen, kleur etc).


Fase 1 – de schets

Tijdens deze fase maak ik een grove opzet van het besproken idee, waar nog alles aan veranderd kan worden. Vaak is dit nodig om te kijken of de illustratie aan jouw wensen voldoet. Toch kan het voorkomen dat je in de terugkoppeling vraagt om een compleet nieuw ontwerp. In dat geval is deze eerste versie een goede richtlijn om je wensen nog verder te specificeren en maak ik nog een nieuwe grove schets. Dit doe ik 2 voor jou. Gebeurt dit vaker dan 2 keer, dan zal ik hier meerkosten voor rekenen.

Fase 2 – uitgewerkte schets
De uitwerking van de schets in fase 1 (of, indien gevraagd, een heel nieuw ontwerp). Hier kunnen jouw wensen tijdens de terugkoppeling bestaan uit een andere kleuren, een illustratie veranderen, toevoegen, verplaatsen etc. Dit is wel de basis voor de daadwerkelijke uitwerking.

Fase 3 – Definitieve uitwerking
Dit ontwerp wordt uitgewerkt en is bijna klaar. Tijdens een laatste controle kunnen er nog laatste wijzigingen zijn in tekst (spelfoutjes), of plek van een element in de illustratie.

Aanlevering & eindproduct
De illustratie wordt geleverd in het jouw gekozen bestandsformaat of ik maak het in orde met de drukker en je ontvangt het gewenste product zoals kaarten, poster etc.